Ga zelf creatief aan de slag met groenten! 

Ben je op zoek naar nieuwe ideeën om groenten op hun best op tafel te toveren? Heb je geen zin in ingewikkelde recepten met 700 ingrediënten? Weet je niet goed hoe je groenten en kruiden kan combineren? Of ben je benieuwd naar mijn favoriete smaakmakers om groenten tot leven te brengen? Dan is de kookworkshop “creatief met groenten” van Trizee Privee een goed idee!

Tijdens deze workshop vertrekken we van een tafel vol groenten, verse kruiden, noten, pitten en specerijen die we omtoveren tot een heerlijk feestelijk buffet. De kookworkshop volgt de seizoenen. In de lente mag je je dus bijvoorbeeld verwachten aan originele bloemkool, koolrabi, venkel en broccoli, terwijl we in de herfst eerder aan de slag gaan met pompoen, pastinaak, witloof, wortel en knolselder. Een paar recepten helpen ons een eind op weg, maar de focus ligt vooral op combineren, op smaak brengen en verschillende bereidingen uitproberen. Wie weet brengt de avond dus ook wel een eigen nieuwe creatie voort. We sluiten uiteraard af rond de tafel met een feestelijk buffet!

Praktisch

  • We gaan met 8 aan de slag. Zo kunnen we genoeg variatie op tafel brengen en is er voldoende ruimte om vragen te stellen en te experimenteren.

  • Je neemt een schort en je favoriete snijmes mee. Dat hoeft helemaal geen professioneel koksmes te zijn. Als je je het best voelt bij een aardappelmesje is dat even goed.

  • Tijdens het aperitief deel ik al mijn tips en weetjes om zelf aan de slag te kunnen. We koken na dit tips- en vragenuurtje ongeveer 2 uur en schuiven daarna samen aan tafel voor het buffet.

  • De kookworkshop creatief met groenten kost 50€ pp. Het feestelijk buffet, water, koffie en thee zijn inbegrepen.

Na een eerste geslaagde editie vol enthousiaste kokkinnen heb ik volgende workshops gepland met wintergroenten:

  • zaterdag 1 december 16u - 20u30

  • vrijdag 25 januari 10u30 - 15u

  • zaterdag 26 januari 16u - 20u30

Inschrijven kan via liesbeth@trizeeprivee.be. Het aantal plaatsen is beperkt. Je deelname is bevestigd na betaling.

Heb je zelf een groepje van 8 personen dan kan je ook een kookworkshop op maat boeken. Bel of mail me voor meer info.

.