kruiden a volonte

Comment

kruiden a volonte

Na mijn verhuis ben ik een kruidentuin begonnen. Vlak naast de keuken. Nu blijkt dat daar een geweldig goed klimaat te zijn want al de hele zomer pluk ik verse kruiden a volonte. Deze week laat ik me ook nog eens gaan voor de afhaal. Kom dat proeven! Ze zitten in de soep, in de polentakoekjes, de pesto en in de huisgebrouwen limonade die ik met de aangekondigde nazomer op het menu zet.

Donderdag Groentedag * 20 september

  • fijne groentesoep met verse kruiden | 6€ per liter

  • polentakoekjes geserveerd met basilicum-zonnebloempittenpesto en een ovenschotel met tomaat, venkel, snijbiet, courgette en groene olijven | 11€ per persoon

  • versgebakken wafeltjes | 5€ per 250gr

  • verfrissende limonade van citroenmelisse, munt, gember, limoen en citroen | 6€ per liter

  • pickles van het huis boordevol knapperige groenten | 8€ voor een potje van 360gr

  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk (+/- 90gr)

  • huisgeroosterde granola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (geroosterde kokosschilfers, veenbessen, rozijnen, dadels, pure chocolade, pecannoten, cashewnoten, hazelnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ per 250gr voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: selder. Allergenen hoofdgerecht: lactose, pesto kan sporen van noten bevatten. Allergenen wafeltjes: ei, gluten, lactose. Allergenen pickles: mosterd, selder. Allergenen notenburgers: ei, noten, sesam. Allergenen granola: sesam, noten, gluten.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u. Afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Voor het hoofdgerecht neem je een potje mee voor de polentakoekjes, eentje voor de pesto en een schaal voor de groenten. Vergeet ook geen lege fles of potje mee te nemen als je de limonade bestelt.

Tot donderdag!

Comment

Bietjes

Comment

Bietjes

De nazomer is een heerlijk seizoen. Al was het maar omdat het voor warme kleuren op het bord zorgt. Zoals deze week. Met geroosterde wortelen en bietjes. De bietjes in de tuin van mijn ouders roepen om geoogst te worden. Dat doe ik dus met plezier. Daar serveer ik allemaal andere lekkere dingen bij dus neem zeker voldoende potjes mee!

Opgelet ook. De afhaal start donderdag uitzonderlijk iets later dan jullie gewend zijn, nl om 16u15. 

Donderdag Groentedag * 13 september

  • broccolisoep met bonenkruid | 6€ per liter
  • geroosterde wortelen en bietjes met citroen-honingdressing, geserveerd met ovenpatatjes met rozemarijn, huisgemaakte notenburger, frisse courgettesla met griekse yoghurt en munt | 11€ per persoon
  • chocoladebrownies met dadel | 2€ per stuk
  • huisgemaakte pickles boordevol knapperige groenten | 8€ voor een potje van 360gr
  • luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (gedroogde veenbessen, rozijnen, dadels, geroosterde kokosschilfers, pure chocolade, hazelnoten, cashewnoten, pecannoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ per 250gr glutenvrije granola

(Allergenen hoofdgerecht: noten, sesam, ei, lactose. Allergenen brownies: ei, lactose, gluten. Allergenen pickles: selder, mosterd. Allergenen granola: noten, sesam, gluten.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 16u15 en 19u. Breng voldoende potjes mee (voor het hoofdgerecht is dat een ovenschaal voor wortelen, bietjes & patatjes, potje voor notenburger en eentje voor courgettesla).

Tot donderdag!

Comment

koelkastrestjes

Comment

koelkastrestjes

Er zijn zo van die dagen dat al je ijskastrestjes een geweldige combo blijken te zijn. Onlangs had ik zo'n dag. En dan bouw ik daar graag op verder om er nog iets beter van te maken. Dat proeven jullie donderdag. Dan zet ik immers mijn geïmproviseerd gerecht met quinoa, pesto, geroosterde paprika en manouri op het menu en voeg ik er nog een paar extra ingrediënten aan toe. Zowel lauw als koud lekker. Niemand die zal weten dat dit ooit ontstaan is uit bijeengegooide ijskastrestjes.

Verder maak ik tomatensoep met selder en wortel en bak ik appel-kokosgebak. En uiteraard zijn er nog de huisgemaakte pickles, notenburgers en granola. Om maar te zeggen dat je niet zal moeten verhongeren in september!

Donderdag Groentedag * 6 september  

  • tomatensoep met wortel en selder | 6€ per liter
  • quinoa met basilicum-cashewpesto, geroosterde paprika, broccoli, courgette, manouri (schapenkaas) en geroosterde pitjes | 11€ per persoon
  • appel-kokosgebak | 3€ per stuk
  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk (+/- 90gr)
  • pickles van het huis | 8€ voor een potje van 360gr
  • huisgeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (veenbessen, dadels, rozijnen, pure chocolade, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: selder. Allergenen hoofdgerecht: noten, schapenmelk, quinoa kan sporen van gluten bevatten. Allergenen gebak: ei, lactose, gluten. Allergenen notenburgers: ei, sesam, noten. Allergenen pickles: mosterd, selder. Allergenen granola: gluten, noten, sesam.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u. Afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Breng potjes mee om alles naar huis te nemen.

Comment

dat ik er klaar voor ben

Comment

dat ik er klaar voor ben

Ohhhh, die vakantie! Dat ik er zo hard naar uit had gekeken om eindelijk nog eens tijd te hebben. Voor dingen en mensen die er toe doen. Om ongegeneerd niks te doen. Of juist heel intens te dansen. Om s nachts toch maar in de tent in een slaapzak te kruipen na alweer een hete dag. Om te aperitieven. Om gewoon, vanalles.

Ondertussen ben ik alweer 2 weken in de kookpotten gedoken terwijl ik de vakantie nog wat laat uitlopen. Tijd dus ook om jullie terug te voorzien van wekelijks groen, geel, rood, krokant, kruidig, smeuiig of juist lekker fris eten. Het Donderdag Groentedag seizoen is dus terug gestart! Het is te zeggen, ik kook donderdag voor jullie. 30 augustus sla ik over want dan volg ik een workshop en dan vanaf 6 september opnieuw wekelijks op post. 

We vliegen erin met zomerlasagne met tomatensaus en veel seizoensgroenten. En soep. En zoet. En granola. En notenburgers. Maar ook met een verse lading zomerpickles! Ik heb mijn glazen potjes immers nog eens bovengehaald en gepickled zoals nooit tevoren. Verwacht je dus aan potjes stampvol bloemkool, venkel, wortel, selder, komkommer, augurkjes en zilveruitjes in een knalgeel sausje. Kom dat proeven!

Donderdag Groentedag * 23 augustus

  • courgettesoep met bonenkruid | 6€ per liter
  • zomerlasagne met tomatensaus en veel zomergroenten, ricotta en parmezaan | 11€ per persoon
  • zomerpickles | 8€ voor een potje van 360gr
  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk
  • huisgeroosterde granola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (rozijnen, kokosschilfers, gedroogde veenbessen, dadels, pure chocolade, pecannoten, cashewnoten, hazelnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie
  • haver-rozijnenkoekjes | 5€ per 200gr

(Allergenen lasagne: gluten, ei, lactose, selder. Allergenen pickles: mosterd, selder. Allergenen notenburgers: ei, sesam, noten, aardnoten. Allergenen granola: gluten, noten, sesam. Allergenen koekjes: gluten, ei, lactose.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Breng een ovenschaal en potjes mee om alles naar huis te nemen!

Ik heb er zin in! Jullie hopelijk ook.

Comment

vakantie in eigen land

Comment

vakantie in eigen land

Voor al diegenen die (nog) niet op vakantie vertrokken zijn, is er goed nieuws. Ik steek de Donderdag Groentedag in een exotisch jasje. Kwestie van toch ook wat vakantie op tafel te hebben. Verder bak ik koekjes als dessert. Ideaal voor een picknick ergens te velde, om lange auto- of treinritten op te zoeten als je richting buitenland vertrekt of jezelf te verwennen als je in de vertrekhal van de luchthaven zit te wachten.

Rest mij enkel nog iedereen een fijne zomer te wensen. Ik ga de Donderdag Groentedag immers ook een weekje vroeger dan voorzien op rust sturen om zelf wat vakantie in eigen land te nemen. Vanaf half augustus kan je terug op donderdag afhalen bij mij.

Donderdag Groentedag * 5 juli

  • fijne groentesoep | 6€ per liter
  • Aziatisch geïnspireerde maaltijdsalade met rijstnoedels, veel knapperige groenten, limoen, pindanoten, munt en basilicum | 11€ per persoon
  • versgebakken haver-rozijnenkoekjes | 5€ per 200gr
  • huisgeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (rozijnen, gedroogde veenbessen, dadels, geroosterde kokosschilfers, cashewnoten, pecannoten) | 6.25€ per 250gr

(Allergenen soep: selder. Allergenen maaltijdsalade: pinda, sesam, soja en gluten in de sojasaus. Allergenen koekjes: gluten, ei, lactose. Allergenen granola: gluten, noten, sesam.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Breng potjes mee om alles naar huis te nemen.

 

Comment

Verfrissing gezocht!

Comment

Verfrissing gezocht!

We gaan terug richting hittegolf hoor ik Sabine en Frank zeggen. Bespaar je dus de gezellige warmte van vuur en oven, dat doe ik wel in jullie plaats. Wat dacht je van gebakken krieltjes en een maaltijdsalade van groene en witte groenten. Moest je wat extra warmte toch niet kunnen laten, combineert het hoofdgerecht van deze week ook heel goed met een stukske vlees of vis op de BBQ. De groenten geef je als salade en de patatjes warm je gewoon terug even op op de rooster. Hoe makkelijk is dat! 

Verse fruitsla kan uiteraard ook niet ontbreken op hete dagen. U vraagt, wij draaien! En verder kan je ook deze week nog de granola in leuke bokaal met strik errond bestellen als bedankje voor de juffen en meesters. Of jezelf. Of je favoriete buren. Of wie weet wie nog.

Graag tot donderdag! Of een van de weken erna. Tot en met 12 juli kan je bij mij terecht voor de wekelijkse afhaal. En dan terug vanaf half augustus.

Donderdag Groentedag * 28 juni

  • gebakken krieltjes, geserveerd met een salade van broccoli, courgette, snijbonen, koolrabi, bloemkool, kappertjes en feta met verse kruiden en pompoenpitjes | 11€ per persoon
  • verse fruitsla | 3€ per portie
  • verse notenburger | 2.4€ per stuk (+/- 90gr)
  • huisgeroosterde granola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, geroosterde kokosschilfers, rozijnen, cashewnoten, pecannoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie
  • granola in leuke bokaal met strik errond als cadeautje | formaat van 9€ of 12.75€

(Allergenen hoofdgerecht: lactose, sporen van noten mogelijk. Allergenen notenburger: ei, noten, sesam, aardnoten. Allergenen granola: noten, gluten, sesam.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Breng potjes mee!

  

Comment

Ruik je de vakantie ook al?

Comment

Ruik je de vakantie ook al?

Hmmm, ruik je de vakantie ook al? Ik wel. Nog een paar weken en dan ga ik ook eens effe wat rust nemen. Maar voor het zover is, kook ik met heel veel plezier verder voor jullie. Zoals deze week. Met bonenkruid, oregano en rabarber uit mijn eigen hof! De komkommers komen dan weer uit de serre van mijn ouders.

Omdat ook het schooljaar ten einde loopt, rooster ik extra veel granola. Dat lijkt me immers wel een leuke verwennerij voor juffen en meesters. Deze en volgende week dus ook verkrijgbaar als cadeautje in een glazen bokaal met strik errond! Verkrijgbaar in 2 formaten.

Donderdag Groentedag * 21 juni

  • komkommersoep met bonenkruid | 6€ per liter
  • zomerlasagne met tomatensaus, veel groenten, ricotta, parmezaan en verse oregano | 11€ per protie
  • rabarbertaart | 3€ per stuk
  • verse notenburger | 2.4€ per stuk
  • huisgeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, veenbessen, rozijnen, geroosterde kokosschilfers, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten, walnoten) | 6.25€ per 250 gr of 7€ voor de glutenvrije versie
  • granola in een glazen bokaal met strik errond | formaten van 9€ of 12.75€

(Allergenen soep: selder. Allergenen lasagne: ei, gluten, lactose. Allergenen taart: ei, gluten, lactose. Allergenen granola: sesam, gluten, noten. Allergenen notenburger: ei, sesam, noten, aardnoten.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Breng potjes mee. Voor de lasagne is een ovenschaal het makkelijkst. 

 

Comment

alle kleuren van de regenboog

Comment

alle kleuren van de regenboog

Zou het me lukken om een keertje alle kleuren van de regenboog in een gerecht te steken? Ik geef toe, blauw is heel moeilijk, maar voor de rest zal het toch niet veel schelen. Rood, groen, geel en paars tekenen in ieder geval al present voor het hoofdgerecht van tomaatjes met veel geroosterde groenten en polentakoekjes. 

Verder sluiten we het aspergeseizoen af met asperge-preisoep. En voor t zoet genot gaan we voor chocoladebrownies met dadel.

Alles donderdag te proeven op de afhaal. Let wel, ik stop donderdag een beetje vroeger aangezien ik 's avonds ook nog in een andere keuken kruip. Je kan dus afhalen tot 18u30!

Donderdag Groentedag * 14 juni

  • asperge-preisoep | 6€ per liter
  • ovenschotel van tomaatjes met geroosterde paprika, courgette, broccoli, venkel, rode ui, olijven en buffelmozarella, geserveerd met polentakoekjes met spinazie-peterseliepesto | 11€ per persoon
  • chocoladebrownies met dadel | 2€ per stuk
  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk
  • huisgeroosterde granola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, rozijnen, geroosterde kokosschilfers, gedroogde veenbessen, hazelnoten, pecanotten, walnoten, cashewnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen hoofdgerecht: lactose. Allergenen brownies: ei, gluten, lactose. Allergenen notenburgers: ei, noten, sesam, aardnoten. Allergenen granola: noten, gluten, sesam.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 18u30 (dat is dus een half uurtje korter dan gewoonlijk). Breng potjes mee. Voor het hoofdgerecht zijn dat er best 2 (eentje voor de groenten, eentje voor de polenta) en een klein potje of bokaaltje voor de pesto.

Tot donderdag!

Comment

7 verschillende groenten

Comment

7 verschillende groenten

Ik overdrijf al eens graag in het aantal groenten dat ik combineer in mijn afhaalgerechten. Zoals aanstaande donderdag bijvoorbeeld. Er zijn er namelijk 7 verschillende dan. En ook nog eens op verschillende wijzen klaargemaakt. Rauw, geroosterd, gestoomd en gestoofd. Ik denk dus dat we kunnen spreken van een gevarieerd bordje. 

Voor het dessert gaan we voor 2 toppers van het moment: een "salade" van rabarber uit de oven met aardbeien. Jammie, inderdaad!

Oh ja, kleine praktische mededeling ook. Donderdag 7 juni is er uitzonderlijk geen Donderdag Groentedag. Reden te meer om deze week zeker te bestellen. Wees welkom donderdag!

Donderdag Groentedag * 31 mei

  • komkommer-muntsoep | 6€ per liter
  • salade van handgerolde volkorencouscous met bloemkool, wortel, radijsjes, groene kruiden en geroosterde pitjes, geserveerd met een salade van asperges, geroosterde courgette, erwtjes en koolrabi met manouri | 11€ per persoon
  • rabarber uit de oven met aardbeien | 3€ per persoon
  • verse notenburger | 2.4€ per stuk
  • huisgeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, rozijnen, gedroogde veenbessen, geroosterde kokosschilfers, cashewnoten, pecannoten, hazelnoten, walnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: selder. Allergenen hoofdgerecht: gluten, lactose. Allergenen notenburger: ei, sesam, noten, aardnoten. Allergenen granola: gluten, noten, sesam.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u met je schoonste en/of meest praktische potjes om alles mee naar huis te nemen.   

Comment

kleurrijk bordje

Comment

kleurrijk bordje

Aanstaande donderdag een kleurrijk bordje. Wat dacht je van plaattaart met venkel en philadelphia voor de witte tinten, geserveerd met een salade van geroosterde broccoli, courgette en kerstomaatjes voor wat groen en rood als gezelschap? Kan niet misgaan, inderdaad.

Ik herinner jullie er ook even aan dat dit de laatste mail is naar mijn huidige mailinglijst. Vanaf volgende week gebruik ik enkel nog de nieuwe mailinglijst. Wil je dus mijn mails blijven ontvangen, schrijf je dan in via de website https://www.trizeeprivee.be/op-het-menu/. Sorry, Europese regelgeving, ik heb dit ook niet verzonnen.

Donderdag Groentedag * 24 mei

  • courgette-komkommersoep | 6€ per liter
  • plaattaart met philadelphia en venkel, geserveerd met een salade van geroosterde broccoli, courgette, kerstomaatjes en geroosterde pitjes | 11€ per persoon
  • rijstpap met saffraan | 3€ per portie
  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk (+/- 90gr)
  • huisgeroosterde granola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, rozijnen, gedroogde veenbessen, geroosterde kokosschilfers, pecannoten, hazelnoten, walnoten, cashewnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: mosterd. Allergenen hoofdgerecht: ei, gluten, lactose, sporen van noten mogelijk. Allergenen rijstpap: lactose. Allergenen notenburgers: ei, noten, sesam, aardnoten. Allergenen granola: noten, gluten, sesam.)

Bestellen kan als vanouds via mail tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Geniet nog van het lange weekend.

Comment

Meimaand bloemenmaand

Comment

Meimaand bloemenmaand

Meimand, bloemenmaand. Dat is niks gelogen. Heel mijnen hof staat in bloei. Heerlijk! Niks te lastig om zo te mogen koken in die nieuwe keuken van mij. En goed nieuws. Dit uitzicht krijg je er ook gratis en voor niks bij als je donderdag komt afhalen. Klein applausje voor mei en haar bloemen.

Ook tof in mei: de rabarber is terug! Die maak ik dus graag klaar in een dessertje.  Kom dat proeven!

Donderdag Groentedag * 17 mei

  • fijne groentesoep | 6€ per liter
  • geroosterde courgette, paprika, tomaat, linzen en mozarella in laagjes in de oven, geserveerd met gebakken krieltjes | 11€ per persoon
  • rabarbercarreeke | 3€ per stuk
  • verse notenburger | 2.4€ per stuk (+/- 90gr)
  • huisgeroosterde granola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit extra ingrediënten (zachte veenbessen, geroosterde kokosschilfers, rozijnen, dadels, cashewnoten, walnoten, pecannoten, hazelnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: selder. Allergenen hoofdgerecht: lactose. Allergenen rabarbercarreeke: gluten, lactose, ei. Allergenen notenburger: ei, noten, sesam, aardnoten. Allergenen granola: gluten, sesam, noten)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Voor het hoofdgerecht neem je best een ovenschaal mee en een apart potje voor de krieltjes.

Comment

asperges!

Comment

asperges!

Volop aspergetijd! Hoog tijd dus dat ik ze ook eens op het menu zet. In een eenpansgerecht met quinoa, groene kruiden en heel wat andere groenten. Dat is eens wat anders dan de ook-heel-lekkere-asperges-op-Vlaamse-wijze.

Oh ja, kleine dienstmededeling ook. Volgende week donderdag kook ik voor een keertje niet. Hemelvaartdag wordt dan familiedag. Reden te meer om zeker ook je voorraad granola aan te vullen. T is maar dat je met zo'n verlengd weekend niet ineens zonder je favoriete ontbijt valt. Een gewaarschuwd mens is er twee waard, toch?

Donderdag Groentedag * 3 mei

  • wortelsoep met sinaas en gember | 6€ per liter
  • eenpansgerecht met quinoa, asperges, bloemkool, broccoli, erwtjes, manouri en veel groene kruiden | 11€ per persoon
  • versgebakken haver-rozijnenkoekjes | 5€ per 200gr
  • huisgeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, geroosterde kokosschilfers, gedroogde veenbessen, rozijnen, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: mosterd, selder. Allergenen eenpansgerecht: lactose, quinoa kan sporen van gluten bevatten. Allergenen koekjes: ei, gluten, lactose. Allergenen granola: gluten, sesam, noten.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Breng je leuke potjes mee om alles naar huis te nemen.

Tot donderdag!

 

Comment