kleurrijk bordje

Comment

kleurrijk bordje

Aanstaande donderdag een kleurrijk bordje. Wat dacht je van plaattaart met venkel en philadelphia voor de witte tinten, geserveerd met een salade van geroosterde broccoli, courgette en kerstomaatjes voor wat groen en rood als gezelschap? Kan niet misgaan, inderdaad.

Ik herinner jullie er ook even aan dat dit de laatste mail is naar mijn huidige mailinglijst. Vanaf volgende week gebruik ik enkel nog de nieuwe mailinglijst. Wil je dus mijn mails blijven ontvangen, schrijf je dan in via de website https://www.trizeeprivee.be/op-het-menu/. Sorry, Europese regelgeving, ik heb dit ook niet verzonnen.

Donderdag Groentedag * 24 mei

  • courgette-komkommersoep | 6€ per liter
  • plaattaart met philadelphia en venkel, geserveerd met een salade van geroosterde broccoli, courgette, kerstomaatjes en geroosterde pitjes | 11€ per persoon
  • rijstpap met saffraan | 3€ per portie
  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk (+/- 90gr)
  • huisgeroosterde granola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, rozijnen, gedroogde veenbessen, geroosterde kokosschilfers, pecannoten, hazelnoten, walnoten, cashewnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: mosterd. Allergenen hoofdgerecht: ei, gluten, lactose, sporen van noten mogelijk. Allergenen rijstpap: lactose. Allergenen notenburgers: ei, noten, sesam, aardnoten. Allergenen granola: noten, gluten, sesam.)

Bestellen kan als vanouds via mail tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Geniet nog van het lange weekend.

Comment

Meimaand bloemenmaand

Comment

Meimaand bloemenmaand

Meimand, bloemenmaand. Dat is niks gelogen. Heel mijnen hof staat in bloei. Heerlijk! Niks te lastig om zo te mogen koken in die nieuwe keuken van mij. En goed nieuws. Dit uitzicht krijg je er ook gratis en voor niks bij als je donderdag komt afhalen. Klein applausje voor mei en haar bloemen.

Ook tof in mei: de rabarber is terug! Die maak ik dus graag klaar in een dessertje.  Kom dat proeven!

Donderdag Groentedag * 17 mei

  • fijne groentesoep | 6€ per liter
  • geroosterde courgette, paprika, tomaat, linzen en mozarella in laagjes in de oven, geserveerd met gebakken krieltjes | 11€ per persoon
  • rabarbercarreeke | 3€ per stuk
  • verse notenburger | 2.4€ per stuk (+/- 90gr)
  • huisgeroosterde granola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit extra ingrediënten (zachte veenbessen, geroosterde kokosschilfers, rozijnen, dadels, cashewnoten, walnoten, pecannoten, hazelnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: selder. Allergenen hoofdgerecht: lactose. Allergenen rabarbercarreeke: gluten, lactose, ei. Allergenen notenburger: ei, noten, sesam, aardnoten. Allergenen granola: gluten, sesam, noten)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Voor het hoofdgerecht neem je best een ovenschaal mee en een apart potje voor de krieltjes.

Comment

asperges!

Comment

asperges!

Volop aspergetijd! Hoog tijd dus dat ik ze ook eens op het menu zet. In een eenpansgerecht met quinoa, groene kruiden en heel wat andere groenten. Dat is eens wat anders dan de ook-heel-lekkere-asperges-op-Vlaamse-wijze.

Oh ja, kleine dienstmededeling ook. Volgende week donderdag kook ik voor een keertje niet. Hemelvaartdag wordt dan familiedag. Reden te meer om zeker ook je voorraad granola aan te vullen. T is maar dat je met zo'n verlengd weekend niet ineens zonder je favoriete ontbijt valt. Een gewaarschuwd mens is er twee waard, toch?

Donderdag Groentedag * 3 mei

  • wortelsoep met sinaas en gember | 6€ per liter
  • eenpansgerecht met quinoa, asperges, bloemkool, broccoli, erwtjes, manouri en veel groene kruiden | 11€ per persoon
  • versgebakken haver-rozijnenkoekjes | 5€ per 200gr
  • huisgeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, geroosterde kokosschilfers, gedroogde veenbessen, rozijnen, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: mosterd, selder. Allergenen eenpansgerecht: lactose, quinoa kan sporen van gluten bevatten. Allergenen koekjes: ei, gluten, lactose. Allergenen granola: gluten, sesam, noten.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Breng je leuke potjes mee om alles naar huis te nemen.

Tot donderdag!

 

Comment

favorietjes

Comment

favorietjes

Iedereen heeft zo zijn of haar favorietjes onder de Donderdag Groentedag gerechten. Maar lasagne is er wel een die bij velen hoog scoort. Deze week dus nog eens de groene versie op het menu, met geroosterde broccoli, prei, venkel en spinazie.

Nog zo'n favorietje in de zoete categorie zijn mijn chocoladebrownies met dadel. Altijd een hit op buffetten, recepties of andere feestelijke gelegenheden. 

Wie gaat er voor de dubbelslag aan populaire gerechten?

Donderdag Groentedag * 26 april

  • kervelsoep | 6€ per liter
  • lasagne met geroosterde broccoli, prei, venkel, spinazie, ricotta en pecorino | 11€ per persoon
  • chocoladebrownie met dadel | 2€ per stuk
  • verse notenburger | 2.4€ per stuk
  • huisgeroosterde granola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, geroosterde kokosschilfers, gedroogde veenbessen, rozijnen, pecannoten, walnoten, hazelnoten, cashewnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: selder. Allergenen lasagne: gluten, ei, lactose, mosterd. Allergenen brownie: gluten, ei, lactose. Allergenen notenburger: ei, noten, sesam, aardnoten. Allergenen granola: gluten, sesam, noten.)

Bestellen kan volgens mijn favoriete formule, dus mailen voor dinsdag 20u naar liesbeth@trizeeprivee.be. Afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Breng een ovenschaal mee voor de lasagne en potjes voor de rest.

 

Comment

tijd voor salade

Comment

tijd voor salade

Weet je wat zo leuk is aan koken volgens de seizoenen? Dat je echt kan uitkijken naar nieuwe oogst! En zeker in maart en april waar het aanbod een stuk beperkter is. Maar er is dus vanalles onderweg! Zoals de nieuwe bloemkolen. En met een bijna zomerse week voor de boeg verwerk ik die graag in een salade.

Moest je trouwens van plan zijn om donderdag de bbq aan te steken dan passen mijn salades daar natuurlijk perfect bij.

Als soep maak ik nog eens mijn fijne erwten-muntsoep. Die is immers zowel warm als koud lekker. Moest je dus ook nog een aperohapje willen voor je lentemaaltijd dan is dat bij deze geregeld!

Donderdag Groentedag * 19 april

  • fijne erwten-muntsoep | 6€ per liter
  • krieltjessalade met bloemkool, erwtjes, koolrabi, spinazie-peterseliepesto en een eitje, geserveerd met een frisse wortelsalade met munt en walnoot | 11€ per persoon
  • kruidig gepocheerde peertjes met amandelcrumble | 3€ per persoon
  • verse notenburgers (gluten- en lactosevrij) | 2.4€ per stuk
  • huisgeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, geroosterde kokosschilfers, zachte veenbessen, rozijnen, cashewnoten, pecannoten, walnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen salade: ei, noten. Allergenen amandelcrumble: noten, lactose, gluten. Allergenen notenburger: ei, noten, sesam, aardnoten. Allergenen granola: noten, gluten, sesam.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Neem wat potjes mee om alles mee naar huis te nemen.

Comment

plaattaart met venkel

Comment

plaattaart met venkel

Ik heb superveel zin om nog eens plaattaart te maken. Noem het gerust ook een platte taart. Of een pizza à la Trizee Privee. Met bladerdeeg, philadelphia met limoen en venkel. Denk daar nog geroosterde broccoli en een frisse koolrabisalade bij. Mijn klanten die niet op vakantie zijn, mogen toch ook verwend worden zeker!

Donderdag Groentedag * 12 april

  • preisoep met bieslook | 6€ per liter
  • plaattaart met philadelphia met limoen en dragon en gestoofde venkel, geserveerd met geroosterde broccoli met pitjes en een frisse koolrabisalade met radijzen, komkommer en munt | 11€ per persoon
  • huisgemaakte rijstpap met saffraan | 3€ per portie
  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk
  • huisgeroosterde granola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, geroosterde kokosschilfers, veenbessen, rozijnen, hazelnoten, pecannoten en cashewnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: mosterd. Allergenen hoofdgerecht: ei, gluten, lactose. Allergenen rijstpap: lactose. Allergenen notenburgers: ei, sesam, noten. Allergenen granola: noten, gluten, sesam.)

 Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Breng potjes mee om alles mee naar huis te nemen!

 

Comment

daar is de lente!

Comment

daar is de lente!

Ah, de lente is op komst! Jaja, Frank en Sabine hebben het beloofd.  En dus ga ik voor een frisse couscoussalade vol knapperige groenten en verse kruiden. Daarbij komen ook nog geroosterde groenten met een citroen-kappertjesdressing. Lekker op donderdag, maar evengoed op vrijdag als je je met jouw nog-wat-winterbleke-wangen op het terras in de zon nestelt.

Omdat ik ook graag op tijd op dat terras zit, is de afhaal donderdag iets korter, nl. van 16u tot 18u. Wees welkom!

Donderdag Groentedag * 5 april

  • venkelsoep met dragon | 6€ per liter
  • salade van handgerolde volkorencouscous boordevol knapperige groenten, verse kruiden en geroosterde pitjes, geserveerd met geroosterde groenten met citroen-kappertjesdressing | 11€ per persoon
  • versgebakken haver-rozijnenkoekjes | 5€ per 200gr
  • artisjok-cashewtapenade met bieslook | 3€ per 125gr
  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk (+/- 90gr)
  • huisgeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, kokos, rozijnen, hazelnoten, pecannoten, cashewnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen hoofdgerecht: gluten, sporen van noten mogelijk, mosterd. Allergenen koekjes: gluten, ei, lactose. Allergenen tapenade: noten. Allergenen notenburger: ei, sesam, noten, aardnoten. Allergenen granola: gluten, noten, sesam.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag dus tussen 16u en 18u. Breng potjes mee om alles mee naar huis te nemen.

Comment

granola

Comment

granola

Het is al een hele tijd een vaste waarde op het afhaalmenu, maar heb ik je eigenlijk al eens verteld wat er allemaal in de huisgeroosterde granola zit? Wel, biohaver, dat spreekt voor zich. Maar daarnaast ook pompoenpitten, zonnebloempitten, pijnboompitten, pistachenoten, amandelschilfers, sesamzaad, agavesiroop, maisolie en een tikkeltje zout. En dan kan je dus nog 2 ingrediënten zelf kiezen die je wilt toevoegen. We hebben terecht te maken met luxegranola! Bovendien ook te verkrijgen in glutenvrije versie. Heerlijk bij het ontbijt, maar ook ideaal als presentje voor bijvoorbeeld de paashaas van dienst aanstaande zondag. Wil je de granola graag in cadeauverpakking? Laat het even weten en ik laat je weten wat mogelijk is.

Verder op het menu terug de versgebakken wafeltjes, wegens groot succes. En ik maak ook nog eens een keer lasagne!

Donderdag Groentedag * 29 maart 2018

  • kruidige linzensoep | 6€ per liter
  • lasagne met prei, venkel, spinazie, champignons, ricotta en pecorino | 11€ per persoon
  • versgebakken wafeltjes | 5€ per 250 gr
  • huisgeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, kokos, gedroogde veenbessen, dadels, rozijnen, cashewnoten, pecannoten, hazelnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ per 250gr glutenvrije granola
  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk

(Allergenen soep: selder. Allergenen lasagne: gluten, ei, lactose. Allergenen wafeltjes: ei, gluten, lactose. Allergenen granola: sesam, gluten, noten. Allergenen notenburgers: ei, sesam, noten, aardnoten.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Breng een ovenschaal mee voor de lasagne en potjes voor de rest. 

Comment

wortel-feta dip

Comment

wortel-feta dip

Je snijdt een dikke boterham, effe roosteren en dan rijkelijk besmeren met een huisgemaakte dip. Nog wat groenten erbij en voila, je bent vertrokken voor de betere lunch. Deze week frisse wortel-fetadip. Hmmm. 

Ook deze week trouwens geen gebrek aan kleur op het bord. Of wat dacht je van gele krokante polentakoekjes, diep bordeaux gekleurde geroosterde bietjes en groene pesto van spinazie en peterselie.

Om maar te zeggen dat de lente nu echt wel mag komen, toch?

Donderdag Groentedag * 22 maart

  • witloofsoep | 6€ per liter
  • krokante polentakoekjes met spinazie-peterseliepesto, geserveerd met gestoofde prei en knolselder onder een pitten-feta-crumble en een salade van geroosterde bietjes | 11€ per persoon
  • rijkelijke carrotcake met noten | 3€ per stuk
  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk (+/- 90gr)
  • wortel-fetadip | 3€ per 125gr
  • huisgemaakte pickles | momenteel enkel nog de gulzige pot van 14€ voor 700gr op het schap
  • huisgeroosterde granola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, kokos, gedroogde veenbes, dadels, rozijnen, cashewnoten, pecannoten, hazelnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ per 250gr glutenvrije granola

(Allergenen soep: mosterd, selder. Allergenen hoofdgerecht: lactose, selder. Allergenen carrot cake: ei, gluten, noten. Allergenen granola: gluten, noten, sesam. Allergenen notenburger: ei, sesam, noten, aardnoten. Allergenen pickles: selder, mosterd, sulfiet. Allergenen wortel-fetadip: lactose.) 

Bestellen kan als vanouds tot dinsdag 20u via mail (liesbeth@trizeeprivee.be). Afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Breng potjes en/of ovenschalen mee om alles naar huis te nemen.

Tot donderdag!
Liesbeth

 

 

 

 

Comment

comfort food

Comment

comfort food

Niks zo zalig als comfort food. En ja, dat kan ook met groenten. Donderdag ga ik voor warme én frisse smaken en kleuren op het bord. Klaar voor de verwennerij?

Donderdag Groentedag * 15 maart

  • fijne erwtensoep met munt | 6€ per liter
  • knolselder-pastinaakpuree met kervel, geserveerd met kleurrijk geroosterde kruidige wortelen met citroen-honingdressing en frisse linzensla met munt en hazelnoot | 11€ per persoon
  • lekker ouderwetse rijstpap met saffraan | 3€ per portie
  • tapenade van geroosterde biet met griekse yoghurt en lenteui | 3€ per 100gr
  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk (+/- 90gr)
  • huisgeroosterde granola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, kokos, gedroogde veenbessen, dadels, rozijnen, hazelnoten, pecannoten, cashewnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ per 250gr glutenvrije granola
  • huisgemaakte pickles boordevol knapperige groenten | 14€ voor het gulzige formaat van 700gr, het formaat van 8€ is momenteel uitverkocht

(Allergenen hoofdgerecht: lactose, noten. Allergenen rijstpap: lactose. Allergenen tapenade: lactose. Allergenen notenburgers (gluten- en lactosevrij!): noten, sesam, ei, aardnoten. Allergenen granola: gluten, noten, sesam. Allergenen pickles: selder, mosterd, sulfiet.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u met je leukste en handigste potjes!

 

Comment

filopakjes

Comment

filopakjes

Altijd leuk om pakjes te vullen! Ook in de keuken. Deze week zet ik daarom gevulde filopakjes op het menu. Ik vul ze groen met erwtjes, spinazie en manouri en serveer ze met een fris yoghurt-muntsausje met limoen. Daarnaast komt er ook rijst met gestoofde venkel, prei en chinese kool bij.

Vanaf deze week kan je ook bij mij terecht voor huisgemaakte tapenade of dip. Lekker op de boterham, als aperitief met grisini of als onderdeel van een hapjesbord. Mogelijkheden genoeg! Leuke kommetjes meenemen en je kan al meteen feestelijk starten thuis.

Donderdag Groentedag * 8 maart

  • wortel-pompoensoep met sinaas en gember | 6€ per liter
  • filoflapjes gevuld met erwtjes, spinazie en manouri, geserveerd met yoghurt-muntsausje met limoen en rijst met gestoofde venkel, prei en chinese kool | 11€ per persoon
  • versgebakken haver-rozijnenkoekjes | 5€ per 200gr
  • kruidige hummus met geroosterde pompoen | 3€ per 100gr
  • huisgeroosterde granola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, zachte veenbessen, dadels, rozijnen, kokos, cashewnoten, pecannoten, hazelnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ per 250gr voor de glutenvrije versie
  • verse notenburgers (gluten- en lactosevrij) | 2.4€ per stuk
  • pickles van het huis boordevol knapperige groenten | het klassieke formaat van 8€ is ondertussen uitverkocht, maar ik heb nog bokaaltjes van 7€ voor 300gr of 14€ vcor een gulzige pot van 700gr

(Allergenen soep: mosterd, selder. Allergenen hoofdgerecht: gluten, lactose, soja, aardnoten (arachideolie). Allergenen koekjes: ei, gluten, lactose. Allergenen hummus: sesam. Allergenen granola: gluten, noten, sesam. Allergenen notenburgers: ei, sesam, noten, aardnoten. Allergenen pickles: selder, mosterd, sulfiet.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Breng potjes en bokaaltjes mee om alles mee naar huis te nemen.  

 

 

 

Comment

voor de gezelligheid

Comment

voor de gezelligheid

De kop is eraf. De eerste klanten zijn afgelopen week afgezakt naar mijn nieuwe thuis. Gezellig om enkele bekende gezichten terug te zien. En we gaan op de gezelligheidstoer verder. Naast lekker veel groenten vind ik dat dit winterse weer ook wel smeekt om een wafeltje. Het recept is van mijn nicht Kathleen. Als eerbetoon  nog eens haar gezellige wafeltjes.

Donderdag Groentedag * 1 maart

  • fijne groentesoep | 6€ per liter
  • eenpansgerecht met raapjes, knolselder, boerenkool, savooi, quinoa, halloumi en pecannoten, geserveerd met spinazie-peterseliepesto | 11€ per persoon
  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk (+/- 90gr)
  • huisgemaakte pickles boordevol knapperige groenten | potjes van 7€ (300gr), 8€ (350gr) of 14€ (700gr)
  • de wafeltjes van Kathleen | 5€ voor 250gr
  • huisgeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (gedroogde veenbessen, rozijnen, hazelnoten, pecannoten, cashewnoten, kokos, pure chocolade) | 6.25€ per 250 gr of 7€ per 250gr glutenvrije granola

(Allergenen soep: selder. Allergenen eenpansgerecht: mosterd, lactose, noten, de quinoa kan sporen van gluten bevatten. Allergenen notenburgers: ei, sesam, noten, aardnoten. Allergenen pickles: selder, mosterd, sulfiet. Allergenen wafeltjes: ei, gluten, lactose.. Allergenen granola: sesam, gluten, noten.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u via liesbeth@trizeeprivee.be. Afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u in de Wapenstilstandlaan 29 in Berchem. Haal die geweldig praktische en/of schone potjes maar boven om alles mee naar huis te nemen.

Comment