doe maar iets fris

Comment

doe maar iets fris

Doe maar iets fris! Het zal nog niet. Voor ik Donderdag Groentedag even op vakantie stuur, zorg ik nog voor de nodige verfrissing tijdens tropische dagen. Wat dacht je van gazpacho en een frisse noedelsalade met knapperige groenten. Deze laatste bleek het succesnummer te zijn van de kookworkshop zomersalades. Nu kunnen jullie hem dus ook proeven.

En het is niet omdat de donderdagse afhaal er even tussenuit gaat, dat ik zelf niet verder blijf koken. Je kan me dus blijven contacteren voor catering op maat en bbq-salades vanaf 10 personen. Ook de luxegranola (vanaf 1 kg, verschillende variaties mogelijk) en verse notenburgers (vanaf 10 stuks) maak ik op verzoek tijdens de vakantie. Als je me een week op voorhand hierover mailt, kunnen we een geschikt moment voor afhaal afspreken.

En ga ik dan zelf geen vakantie nemen? Toch wel! Van 3 tot 18 augustus ben ik onbereikbaar!

Donderdag Groentedag is er terug vanaf 29 augustus.

Donderdag Groentedag 27 juni

  • frisse gazpacho | 3€ pp

  • rijstnoedelsalade met boontjes, broccoli, komkommer, selder, pinda’s, sesam en groene kruiden | 11€ pp

  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk

  • huisgeroosterde granola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (veenbessen, rozijnen, dadels, kokos, cashewnoten, pecannoten, walnoten, hazelnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allegenen noedelsalade: selder, pinda, sesam, sojasaus (deze bevat ook gluten). Allergenen notenburgers: ei, sesam, noten. Allergenen granola: noten, sesam, gluten.)

in juli en augustus * op bestelling

  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk | minimum 10 stuks te bestellen

  • huisgeroosterde granola | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie | minimum 1 kg te bestellen, kan wel in verschillende variaties afgewerkt worden

  • bbq-salades, een buffet van 4 luxesalades | 12€ pp | vanaf 10 personen

  • catering op maat

Comment

Schoon gezegd

Comment

Schoon gezegd

“Voor een groot deel bestaat koken kennelijk uit vertroetelen, wassen, schoonmaken, in het oog houden, opgooien, omdraaien en tot bedaren brengen: vereisten die ik associeer met kleine kinderen.” (uit Een klein leven - Hanya Yanagihara)

Schoon gezegd. Ook ik vertroetel mijn groenten graag. En vind het heerlijk als jullie er van genieten.

Aankomende week ben ik volop in de weer met artiestencatering. Er is dus uitzonderlijk geen Donderdag Groentedag dan. 27 juni kan je wel afhalen op donderdag. Meteen ook het moment om voorraden in te slaan want tijdens de vakantiemaanden neemt Donderdag Groentedag even pauze. Ik blijf zelf wel koken op maat dus aarzel niet om me te contacteren voor etentjes allerhande. Vanaf de laatste week van augustus ben je op donderdag weer van harte welkom met potjes en schalen.

Heel graag tot volgende week!

Liesbeth

Comment

geroosterde paprika's

Comment

geroosterde paprika's

Zomer, dat wil zeggen paprika’s roosteren en marineren. Rood, geel of allebei. Zoals deze week, om de tomatensaus voor de lasagne mee kleur en smaak te geven.

Ook voor de soep gaan de groenten eerst de oven in. Wat dacht je van geroosterde bloemkoolsoep met curry?

Donderdag Groentedag * 13 juni

  • geroosterde bloemkoolsoep met curry | 6€ per liter

  • lasagne met tomatensaus, wortel, geroosterde paprika, courgette, koolrabi, selder, spinazie, ricotta en pecorino | 11€ per stuk

  • pickles van het huis, boordevol knapperige groenten | 8€ voor een potje van 360gr

  • verse notenburgers, gluten- en lactosevrij | 2.4€ per stuk

  • huisgeroosterde luxegranola met veel noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, veenbessen, rozijnen, dadels, cashewnoten, hazelnoten, walnoten, pecannoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: mosterd. Allergenen lasagne: gluten, lactose, ei, selder. Allergenen pickles: selder, mosterd. Allergenen notenburgers: ei, noten, sesam. Allergenen granola: noten, sesam, gluten.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 16u30 en 19u. Neem potjes mee!

Tot donderdag,

Liesbeth

Comment

groentepaella

Comment

groentepaella

Na de zwoele temperaturen van gisteren kriebelt het om een vakantiegerecht op het afhaalmenu te zetten! Wat dachten jullie van vegetarische paella? Echte spaanse rijst dus met heel veel groenten, saffraan en verse kruiden.

Donderdag Groentedag * 6 juni

  • courgettesoep | 6€ per liter

  • vegetarische paella met echte spaanse rijst, veel groenten, artisjokken, olijven, citroen en groene kruiden | 11€ per persoon

  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk

  • pickles van het huis, boordevol knapperige groenten | 8€ voor een potje van 360gr

  • huisgeroosterde granola met heel veel noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, veenbessen, dadels, rozijnen, pecannoten, walnoten, cashewnoten, hazelnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen notenburgers: ei, sesam, noten. Allergenen pickles: selder, mosterd. Allergenen granola: sesam, noten, gluten.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 16u30 en 19u. Breng potjes mee!

Comment

nu even niet

Comment

nu even niet

Mei is voorbij de helft. Dat betekent dus dat er al heel wat lentefeesten, communies, verjaardagsfeesten en gezellige lunches en bbq’s zijn gepasseerd bij jullie. En bijgevolg ook kilo’s groenten, massa’s verse kruiden, noten, pitten en ander lekkers bij mij op de snijplank zijn beland.

Aanstaande donderdag sla ik even de Donderdag Groentedag over. De week erna is het hemelvaartweekend en ben ik druk in de weer met een nieuwe lading communiefeesten.

Kortom, ik zie jullie heel graag op 6 juni terug met jullie schoonste en/of meest praktische pottekes en schalen voor een verse lading Donderdag Groentedag!

Wil je graag zelf aan de slag met zomergroenten? Ik heb nog een plaatsje vrij voor de workshop op 15 juni. Schrijf je snel in.

Tot 6 juni. Of ervoor op een van jullie feesten!

Liesbeth

Comment

couscous

Comment

couscous

Zon op je snoet. Lente in de lucht. Tijd dus om eens een salade te maken. Een couscoussalade met veel groenten en groene kruiden. Jammie! Verder rabarber op het menu. Eindelijk terug! En de eerste tomatensoep van het jaar.

Donderdag Groentedag * 16 mei

  • tomatensoep | 6€ per liter

  • salade van handgerolde couscous met veel geroosterde groenten, groene kruiden en manouri | 11€ per persoon

  • appel-rabarberflap | 2.5€ per stuk

  • pickles van het huis, boordevol knapperige groenten | 8€ voor een potje van 360gr

  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk

  • huisgeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, dadels, rozijnen, veenbessen, pecannoten, walnoten, cashewnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: selder. Allergenen couscous: gluten, lactose. Allergenen appel-rabarberflap: ei, gluten, lactose. Allergenen pickles: mosterd, selder. Allergenen notenburgers: ei, sesam, noten. Allergenen granola: noten, sesam, gluten.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u. Afhalen donderdag tussen 16u30 en 19u. Breng potjes mee!

Comment

verlengd wegens succes

Comment

verlengd wegens succes

Een maand geleden zette ik na lange tijd nog eens een marokkaans geïnspireerd stoofpotje op het menu. Daar waren jullie zo enthousiast over dat ik het graag nog eens klaarmaak. Ik maakte het toen uit de losse pols dus laten we zeggen dat het in dezelfde stijl zal zijn, maar dat ik niet kan beloven dat het helemaal hetzelfde zal zijn, hihi.

Donderdag Groentedag * 9 mei

  • spitskool-wortelsoep met curry en gember | 6€ per liter

  • marokkaans geïnspireerd stoofpotje met patatjes, veel groenten, kikkererwten, peterselie, specerijen en citroen | 11€ per persoon

  • verse notenburgers (gluten- en lactosevrij) | 2.4€ per stuk

  • pickles van het huis | 8€ voor een potje van 360gr

  • huigeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, dadels, rozijnen, veenbessen, cashewnoten, pecannoten, walnoten, hazelnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: mosterd. Allergenen notenburgers: ei, sesam, noten. Allergenen pickles: mosterd, selder. Allergenen granola: noten, sesam, gluten.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 16u30 en 19u. Breng potjes mee!

Comment

in het groen

Comment

in het groen

Aanstaande donderdag is het in het groen te doen. Lasagne met broccoli, prei, spinazie en koolrabi (ok, ik geef toe, groen met wit) en erwten-muntsoep. En om het kleurenpalet wat in evenwicht te brengen, kan je ook gele, gouden, mokka en bruine tinten vinden in de pickles, notenburgers, granola en koekskes.

Laat maar komen die bestellingen! Oh ja, omdat woensdag een feestdag is, zou ik het geweldig appreciëren als je bestelt voor dinsdag 17u. Waarvoor dank!

Donderdag Groentedag * 2 mei

  • erwten-muntsoep | 6€ per liter

  • lasagne met prei, broccoli, spinazie, koolrabi, ricotta en pecorino | 11€ per persoon

  • haver-rozijnenkoekjes | 5€ per 200gr

  • pickles van het huis, boordevol knapperige groenten | 8€ voor een potje van 360gr

  • verse notenburgers, gluten- en lactosevrij | 2.4€ per stuk

  • huisgeroosterde luxegranola vol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, rozijnen, veenbessen, dadels, pecannoten, hazelnoten, walnoten, cashewnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen lasagne: gluten, lactose, ei. Allergenen koekjes: ei, gluten, lactose. Allergenen pickles: selder, mosterd. Allergenen notenburgers: ei, noten, sesam. Allergenen granola: noten, sesam, gluten.)

Bestellen kan tot dinsdag, graag voor 17u aangezien woensdag een feestdag is. Afhalen donderdag tussen 16u30 en 19u. Breng potjes mee!

Comment

Kruidige smaakmakers

Comment

Kruidige smaakmakers

De groene kruiden in den hof beginnen zich te manifesteren. Heerlijk! Daar maak ik dus dankbaar gebruik van om het een en ander af te smaken. In de hoofdrol deze week: rozemarijn, bonenkruid, bieslook en lavas.

Donderdag Groentedag * 25 april

  • preisoep met bonenkruid | 6€ per liter

  • ovenpatatjes met rozemarijn, geroosterde wortelen, bloemkool en linzen, geserveerd met een salade van spitskool, koolrabi, limoen, groene kruiden en griekse yoghurt | 11€ per persoon

  • chocoladebrownies met dadel | 2€ per stuk

  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk van +/- 90gr

  • pickles van het huis, boordevol knapperige groenten | 8€ voor een potje van 360gr

  • huisgeroosterde granola vol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, veenbessen, dadels, rozijnen, hazelnoten, pecannoten, walnoten, cashewnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: mosterd. Allergenen hoofdgerecht: lactose. Allergenen brownies: ei, gluten, lactose. Allergenen burgers: noten, sesam, ei. Allergenen pickles: selder, mosterd. Allergenen granola: noten, sesam, gluten.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 16u30 en 19u.

Tot dan!

Liesbeth

Comment

ingepakt staat netjes

Comment

ingepakt staat netjes

Ik verpak groenten al wel eens graag in een smakelijk jasje. Bij het paasmenu doe ik dat bijvoorbeeld in een rijstvelleke zodat het feestelijke lenterolletjes worden. Voor de afhaal aanstaande donderdag haal ik het filodeeg boven om er heerlijke filoflapjes van te maken!

Verder natuurlijk de vaste waarden op het menu zoals granola, pickles en notenburgers. Het is ook het moment om voorraden aan te vullen want de 2e donderdag van de paasvakantie - 18 april - is er uitzonderlijk geen Donderdag Groentedag. Op paasdag is er immers de feestelijke afhaal waarvoor je kan langskomen met potjes en schalen. Bestellen daarvoor kan nog tot dinsdag 16 april. Alle info via de website onder de rubriek paaslunch.

Alle lentenieuws mooi op een rijtje heb ik in de lentenieuwsbrief samengevat. Sommigen onder jullie ontvingen hem vorige week al in de mailbox. Je kan hem nog eens nalezen via deze link.

Terug naar de filoflapjes, ofwel het menu van aanstaande donderdag!

Donderdag Groentedag * 11 april

  • wortelsoep met sinaas en gember | 6€ per liter

  • filoflapjes met koolrabi, spinazie en lente-ui, geserveerd met een salade van handgerolde volkorencouscous, geroosterde spitskool, erwtjes, gepekelde wortelen, feta en munt | 11€ per persoon

  • chocoladebrownies met dadel | 2€ per stuk

  • pickles van het huis, boordevol knapperige groenten | 8€ per potje van 360gr

  • verse notenburgers, gluten- en lactosevrij | 2.4€ per stuk van 90gr

  • huisgeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, veenbessen, rozijnen, dadels, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten, walnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: selder, mosterd. Allergenen filoflapjes: gluten, lactose. Allergenen brownies: ei, gluten, lactose. Allergenen pickles: selder, mosterd. Allergenen notenburgers: sesam, noten, ei. Allergenen granola: sesam, noten, gluten.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 16u30 en 19u. Breng potjes mee.

Comment

Lentenieuws

Comment

Lentenieuws

Een nieuw seizoen brengt wat nieuwe aankondigingen met zich mee. Hier gaan we!

PAASLUNCH

Wat denk je ervan om met Pasen de totale chocolade-overrompeling wat te temperen met een heerlijk kleurrijke lunch onder familie en vrienden? Terwijl de paashaas en klokken hun werk doen bij jouw thuis kan je met schalen en potjes langskomen om een kleurrijke paaslunch af te halen.

Denk aan lenterolletjes, prei-koolrabisoep, 4 feestelijke groentegerechten en verse rijstpap met kriekskes. Nodig die gasten maar uit, het eten staat voor jullie klaar!

KOOKWORKSHOPS

De inschrijvingen voor de kookworkshops “creatief met groenten” lopen binnen. De sessies op vrijdag zijn bijna volzet, op zaterdag zijn er nog plaatsen. Schrijf je snel in als je aan de slag wilt met lentegroenten of nieuwe inspiratie zoekt voor salades voor bij de BBQ of picknick.

Heb je een groepje van 8 dan kan je ook een privéworkshop boeken!

LENTEFEESTEN

Heb je binnenkort een lentefeest en nog geen plan voor het eten? Aarzel niet te lang meer om een voorstel te laten uitwerken. Sommige weekends zitten immers al helemaal vol.

Ben je uitgenodigd op een feest en wil je graag een lekkere attentie meenemen? Er staan hier heerlijke pickles of versgeroosterde granola voor je klaar!

JUNI IS SALADEMAAND OP HET WERK

Werk jij ook op een bedrijf waar er wekelijks vers fruit wordt geleverd en je ‘s middags verse soep kan eten, maar een zomers alternatief nog ontbreekt? Wil jij samen met jouw collega’s fris en energiek de middag in? Of vinden jullie het gewoon heel gezellig om allemaal samen te lunchen? Wel, in juni maak ik wekelijks een creatief buffet van 4 verse seizoenssalades om te delen tijdens de lunchpauze. Vanaf 10 personen.

Interesse? Laat me weten wie ik hiervoor kan aanspreken binnen jouw bedrijf of organisatie en ik zorg voor een offerte op maat! En jij? Jij schuift in juni gewoon aan aan het buffet!

DONDERDAG GROENTEDAG

Ontvang je sinds een tijdje de wekelijkse nieuwsbrief met het Donderdag Groentedagmenu niet meer? Daar zit de Europese regelgeving (GDPR) voor iets tussen want sinds eind mei 2018 krijgen enkel mensen die zich inschrijven via de website nog de wekelijkse mailings. Geef je email in op de op het menu pagina en je staat voortaan terug op de wekelijkse mailinglijst.

Seizoensnieuws zoals deze nieuwsbrief is er 4 keer per jaar en stuur ik naar klanten.

Voila, tot zover de lentenieuwtjes. We komen elkaar hopelijk gauw tegen. Maak er in tussentijd een heerlijke lente van!

Comment

marokkaans stoofpotje

Comment

marokkaans stoofpotje

Gisteren heb ik nog eens mijn tajine bovengehaald. Ik was weer even vergeten hoe leuk het is om die pot te horen pruttelen op het vuur. En het resultaat mocht er ook zijn. Donderdag maak ik daarom een marokkaans geïnspireerd stoofpotje. Dat zijn dus veel groenten, specerijen, citroen en olijven.

En ik trek woensdag nog eens het bos in voor een nieuwe lading brandnetels. Deze keer mogen ze in de soep!

Je mag je trouwens een van de volgende dagen ook verwachten aan een extra nieuwsbrief met lentenieuws over de kookworkshops en het afhaalmenu voor Pasen!

Donderdag Groentedag * 4 april

  • brandnetelsoep | 6€ per liter

  • marokkaans stoofpotje met wortel, koolrabi, ui, selder, spitskool, aardappelen, kikkererwten, cashewnoten, specerijen, citroen en olijven | 11€ per persoon

  • lekker ouderwetse rijstpap met saffraan | 3€ per portie

  • pickles van het huis, boordevol knapperige groenten | 8€ voor een potje van 360gr

  • verse notenburgers, gluten- en lactosevrij | 2.4€ per stuk

  • huisgeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (veenbessen, dadels, cashewnoten, pecannoten, hazelnoten, walnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: mosterd, selder. Allergenen stoofpotje: selder, noten. Allergenen rijstpap: lactose. Allergenen pickles: mosterd, selder. Allergenen notenburgers: ei, sesam, noten. Allergenen granola: sesam, noten, gluten.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 16u30 en 19u.

Tot dan!

Liesbeth

Comment