Voor de vernissage van Ongekunsteld Katrinahof werkte ik volgend receptje uit van kruidige pompoen-feta cake. Ideaal als aperitiefhapje in het herfstseizoen!

* kruidige pompoen feta cake * 

1 cake | 20 sneetjes

  • pompoen | in kleine stukjes gesneden | 350 gr (bij een oranje pompoen mag je de schil er gerust aanlaten als die niet te dik is)
  • 3 eieren
  • 150 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder + halve theelepel bicarbonaat
  • 80 ml olijfolie + extra om pompoen te roosteren
  • 12.5 cl volle melk
  • 200 gr feta | verkruimeld
  • peper en zout
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder

Verwarm de oven tot 180°C.

Doe de stukjes pompoen in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster gedurende 25 min in de oven tot de stukjes zacht zijn.

Klop ondertussen eieren, bloem en bakpoeder met een mixer. Voeg er langzaam de olijfolie aan toe en de volle melk die je eerst even op het vuur hebt opgewarmd.

Voeg het bicarbonaat eraan toe en meng er de ook de feta, komijn en gember onder. Meng goed, zet even opzij.

Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met bloem.

Zodra de pompoen klaar is, haal je hem uit de oven en meng je het mee onder het cakemengsel.

Doe het cakemengsel in de cakevorm en bak op 180° gedurende 45 min of tot een prikker er droog uitkomt.

Laat even afkoelen in de cakevorm en daarna op een rooster.

Snij de cake in plakjes en elk plakje nog eens in de helft als je het als aperitiefhapje serveert. Maar je kan het uiteraard ook als lunch eten met een slaatje erbij.

Smakelijk!

© Trizee Privee

 

 

Comment