Zullen we deze week eens wat Italiaanse invloeden in huis halen? Polenta bijvoorbeeld. Dat heb ik immers nog nooit op Donderdag Groentedag geserveerd (op de glutenvrije citroen-polentataart als dessert na natuurlijk). Ik maak hem niet in de traditionele papvorm, maar wel gebakken in de oven als een soort van koekje. Klinkt toch interessant als variatie op een gekookt patatje, niet? En daar serveer ik 3 verschillende groenten bij: gestoofde venkel, salade van broccoli met buffelmozarella en gebakken champignon & oesterzwammen met pijnboompitjes. En veel verschillende kruiden. Een vakantiebordje, al zeg ik het zelf.

Donderdag Groentedag * 3  november

  • soep van prei en waterkers | 5.5€ per liter
  • gebakken polentakoekjes met olijven, geserveerd met gebakken champignons & oesterzwammen met look, peterselie & pijnboompitjes, gestoofde venkel met dille en een salade van broccoli & buffelmozarella | 9.5€ per persoon
  • extra grote haver-rozijnencookies | 2€ per stuk
  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk
  • kweepeercompote met gember | 8€ voor een potje van +/- 385gr
  • stel je eigen luxegranola samen | huisgeroosterde granola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (rozijnen, pure chocolade, kokos, gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, zachte veenbessen, cashewnoten, hazelnoten) | 6.25€ per 250gr

(Allergenen soep: selder. Allergenen hoofdgerecht: lactose, pitjes (dus mogelijk sporen van noten). Allergenen cookies: ei, lactose, gluten. Allergenen notenburger: noten, ei, sesam, aardnoten. Allergenen luxegranola: gluten, noten, sesam.)

Bestellen kan tot woensdagochtend 9u30, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u met je collectie handige potjes om alles mee naar huis te nemen.

Tot dan!

Comment