Weet je waar ik vandaag was? In het Hilton! Aan het koken voor 40 foodbloggers. Ik werd onlangs immers gevraagd door een merk van amandelmelk om een soeprecept uit te werken met amandelmelk en rode biet. Zo geschiede. En nu kerst voor de deur staat en donderdag de laatste Donderdag Groentedag van het jaar is, krijgen jullie het recept vandaag cadeau. Met mijn heerlijke kerstwensen erbovenop!  

Nog één keer dus de gewone afhaal op donderdag dit jaar. En dan is het aftellen tot 31 december voor het Trizee Privee oudejaarsmenu dat je kan bestellen. Al kook ik tussendoor ook nog wel de pannen van het dak voor allerlei feestjes en recepties.

Donderdag Groentedag * 15 december

  • soep van geroosterde biet met amandelmelk | 5.5€ per liter
  • eenpansgerecht van gebakken patatjes met boerenkool, raapjes, knolselder, spruitjes, halloumi, walnoot, peterselie, kappertjes en mosterd | 9.5€ per persoon
  • appel-kokosgebak | 3€ per stuk
  • verse notenburgers | 2.4€ per stuk (+/- 90gr)
  • huisgemaakte kweepeercompote met gember | 8€ voor een potje van 370gr
  • luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (rozijnen, pure chocolade, kokos, gedroogde abrikozen, zachte veenbessen, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten) | 6.25€ per 250gr

(Allergenen eenpansgerecht: lactose, mosterd, noten. Allergenen gebak: ei, lactose, gluten. Allergenen notenburger: noten, ei, sesam, aardnoten. Allergenen luxegranola: gluten, noten, sesam.)

Mail je bestelling voor dinsdag 20u door naar liesbeth@trizeeprivee.be en kom met je potjes donderdag langs tussen 15u30 en 19u30.

En dan nu dus mijn kerstcadeautje voor jullie. Fijne kerst!

Trizee Privee's soep van geroosterde biet met amandelmelk

1.5 liter | 6 personen

  • 500 gr geroosterde biet (+/- 900
  • gr biet ongeschild, 4 el olijfolie, 2 el balsamico-azijn, 2 el bruine suiker)
  • 1 rode ui (+/- 100 gr), gesnipperd
  • 1/2 rood pepertje
  • 1 teentje look
  • 1 jonagold appel, geschild en in stukken gesneden
  • 900 ml groentebouillon
  • 250 ml amandelmelk
  • olijfolie
  • kruidenboeket (tijm, laurier, peterseliestengel)
  • 1 tl za'atar (kruidenmengeling uit het Midden Oosten, oa te koop bij Delhaize)
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl appelazijn
  • peper en zout

Voorbereiding

Schil de bietjes en snij ze in min of meer gelijke stukken. Verdeel over een ovenschaal en kruid met peper en zout. Meng olijfolie, balsamico-azijn en bruine suiker en giet het mengsel over de bietjes. Rooster +/- 45 min in de oven op 185° (hetelucht). Schep halverwege de bietjes eens om zodat ze mooi mengen met de marinade.

Soep

Doe wat olijfolie in een pot en fruit de rode ui hierin. Voeg de appel, het pepertje en look toe. Laat even stoven. Voeg de geroosterde biet en het kruidenboeket toe en overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat een half uurtje pruttelen. 

Verwijder het kruidenboeket, voeg za'atar, chilipoeder en appelazijn toe. Mix de soep glad met een staafmixer of keukenrobot. Meng er de amandelmelk onder. Afsmaken met peper en zout.

Serveertips

Lekker met geroosterde amandelschilfers, verkruimelde feta, witloof, appel, granaatappel en/of bieslook.

 

Comment