De herfst is nu wel echt ingetreden. En dus start ik eerst met wat herfstnieuws.

  • Op zaterdag 10 november organiseer ik een kookworkshop * creatief met groenten *. Alle info hier op de website onder de gelijknamige rubriek. De inschrijvingen zijn gestart, dus reserveer op tijd je plekje als je er bij wilt zijn. Er is plaats voor 8 enthousiastelingen.

  • Op donderdag 1 november is er ook afhaal, weliswaar van 11u - 13u. Ik zorg voor hartverwarmend eten in de vorm van hartige pannenkoeken met verschillende soorten groentevullingen waaruit je kan kiezen. Dat is nostalgie in de hoogste graad en dus uitermate geschikte voor een 1ste november. Het menu volgt nog via de wekelijkse nieuwsbrief en op facebook, maar zo weet je er al van.

Tot zo ver het buitengewone herfstnieuws. Terug over naar de orde van de dag. Het menu van aanstaande donderdag met het beste van de herfst op je bord.

Ok, als ik herfst zeg, dan zeg ik ook taart. En dan bedoel ik niet zo van die overgedecoreerde taarten in alle mogelijke kleuren zoals je ze ziet op het betere bakprogramma. Niks op tegen, maar niet mijn ding. Ik denk dan eerder aan bijvoorbeeld walnoot-dadelgebak. Taart met een beet aan!

Maar herfst is ook witloof, zoals in witloofsoep. En warme kleuren, zoals geroosterde wortelen en pastinaak met citroen-honing-kapperdressing. En ja ook champignons. Zoals couscous met gebakken champignons, linzen, knolselder en cashewnoten. Om maar te zeggen dat het aanstaande donderdag echt herfst op zijn best is.

Donderdag Groentedag * 25 oktober

  • witloofsoep | 6€ per liter

  • geroosterde wortelen en pastinaak met citroen-kapper-honingdressing en handgerolde couscous met gebakken champignons, linzen, knolselder en cashewnoten | 11€ per persoon

  • walnoot-dadelgebak | 3.5€ per stuk

  • pickles van het huis boordevol knapperige groenten | 8€ voor een potje van 360gr

  • kweepeercompote, fris en kruidig | 7€ voor een potje van 360gr

  • verse notenburgers (gluten- en lactosevrij) | 2.4€ per stuk

  • huisgeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (rozijnen, gedroogde veenbessen, geroosterde kokosschilfers, dadels, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: mosterd, selder. Allergenen hoofdgerecht: mosterd, gluten, selder, noten. Allergenen gebak: gluten, ei, lactose. Allergenen pickles: mosterd, selder. Allergenen notenburger: ei, sesam, noten. Allergenen granola: gluten, noten, sesam.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u. Breng potjes mee om alles naar huis te nemen.

Comment