Wie zegt dat Overijse de druivenstreek is, is duidelijk dit jaar nog niet in het serreke van mijn papa geweest. Ik sta sinds een week of 3 op een dagelijks menu van druiven s ochtends, s middags en s avonds. Dus ik dacht dat druiven op donderdag ook wel een goed idee waren. In een herfstsalade, samen met rode biet (die staan dan weer te pronken in volle grond naast de serre) en wat groene kruiden uit mijnen hof erbij. Nu er vanaf woensdag terug mooi weer wordt aangekondigd, laat ik mijn oorspronkelijk plan van herfststoemp gewoon nog een weekske rusten.

Verder heb ik afgelopen week ook alle rabarber uit mijn tuin geoogst om er confituur van te maken. Met appels uit een naburige boomgaard. Er zijn al wat potjes weg, maar snelle beslissers kunnen er ook nog eentje aan de haak slaan. Op is op!

Donderdag Groentedag * 27 september

  • wortelsoep met gember | 6€ per liter

  • rijkelijke salade van handgerolde volkorencouscous, linzen, selder, komkommer, radijzen en feta, geserveerd met een herfstsalade van bieten, druiven, pecannoten en groene kruiden | 11€ per persoon

  • kruidig gepocheerde peren, geserveerd met Griekse yoghurt met honing | 3€ per persoon

  • rabarber-appelconfituur | 6€ voor een potje van 370gr

  • pickles van het huis, boordevol knapperige groenten | 8€ voor een potje van 370gr

  • verse notenburger | 2.4€ per stuk van +/- 90gr

  • huisgeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (geroosterde kokosschilfers, pure chocolade, rozijnen, gedroogde veenbessen, pecannoten, hazelnoten, cashewnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: mosterd. Allergenen hoofdgerecht: gluten, noten, geiten- en schapenlactose. Allergenen dessert: lactose. Allergenen pickles: mosterd, selder. Allergenen notenburger: ei, sesam, noten. Allergenen granola: gluten, noten, sesam.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 15u30 en 19u met je meest praktische of schone potjes om alles naar huis te nemen.

Tot donderdag!

Liesbeth

Comment