4 jaar geleden was ik in San Francisco. Dat bleek een culinair paradijs! Van de lekkerste pizza tot een geweldige bakkerij, van het lekkerste ijs ooit (peper en zout, I kid you not) tot de ontdekking van Whole Foods market, een supermarkt waar alles er om ter lekkerst uitziet en je omver geblazen wordt door de bordjes no fat, organic, glutenfree en meer van dat. De traiteur afdeling was te groot voor onze hongerige ogen. En ook de verse groenten mochten er wezen. Zo was er bijvoorbeeld de boerenkool afdeling (kale voor de locals). Dat was daar namelijk nogal een ding. Geen ontsnappen aan, je moet en je zal kalechips, kalesmoothie of een eenpansgerechtje met boerenkool gegeten hebben voor je terug vertrekt uit San Francisco. En zo geschiedde. Sindsdien ben ik ook wel fan van boerenkool, ik beken.

Deze week dus nog eens op het menu hier.

Donderdag Groentedag * 7 februari

  • knolseldersoep met appel en bieslook | 6€ per liter

  • eenpansgerecht met quinoa, boerenkool, savooi, krokante spruiten, linzen, groene kruiden en halloumi | 11€ per persoon

  • rijstpap met saffraan | 3€ per portie

  • verse notenburgers (gluten- en lactosevrij) | 2.4€ per stuk

  • huisgeroosterde luxegranola boordevol noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingredienten (pure chocolade, veenbessen, rozijnen, dadels, geroosterde kokosschilfers, pecannoten, hazelnoten, cashewnoten, walnoten) | 6.25€ per 250gr of 7€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen soep: selder, mosterd. Allergenen eenpansgerecht: mosterd, selder, lactose. Allergenen rijstpap: lactose. Allergenen notenburger: ei, noten, sesam. Allergenen granola: gluten, noten, sesam.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u, afhalen donderdag tussen 16u30 en 19u. Breng potjes mee!

Comment