Courgette. Wie een moestuin heeft of graag kookt en vrienden en familie met moestuinen heeft, zal het beamen. Ze zijn onstuimig en uitbundig! Ineens zijn ze daar in groten getale. En als je niet oplet, worden ze in de loop van de nacht kolossaal. Zo komt het dus dat ik al eens wat courgettes krijg. Zoals deze week van mijn ouders en van Wilfried. En die steek ik met plezier in de oven. Met wat verse kruiden, look, olie en provençaalse kruiden. En daarna gaan ze in de soep en in de tomatensaus voor de lasagne!

Verder gaat de rabarber die ik deze zomer oogstte en inmaakte in rabarbercarreekes. En er is ook frisse eiersalade met groene kruiden voor op de boterham, granola, chutneys, pickles (ik heb dit weekend een nieuwe voorraad gemaakt want de potjes gaan snel de deur uit!) en notenburgers.

Tot slot nog wat promotie voor mijn evenementen dit najaar. Zo verplaatste ik de kookworkshop herfst- en wintergroenten van oktober naar zaterdag 26 oktober van 16u - 20u (ipv zondagmiddag 27 oktober). En er komt een winterproeverij van Trizee Privee op zondag 1 december. Meer nieuws hierover binnenkort, maar zo kan je alvast die (na-)middag blokkeren in je agenda. Jiehaa!

Maar eerst dus die courgettes.

Donderdag Groentedag * 12 september

  • soep van geroosterde courgette met bonenkruid | 7€ per liter

  • zomerlasagne met tomatensaus met veel groenten, ricotta en pecorino | 12€ per persoon

  • rabarbercarreekes | 3€ per stuk

  • eiersalade met bio-eitjes, veel groene kruiden, kappers en augurkjes | 4.5€ per 200gr

  • notenburgers, gluten- en lactosevrij | 2.4€ per stuk

  • pickles van het huis, boordevol knapperige groenten | 8€ voor een potje van 375gr

  • pittige rabarberchutney | 8€ voor een potje van 385gr

  • zoete chutney van gele courgette | 8€ voor een potje van 420gr

  • huisgeroosterde luxegranola met veel noten, pitten en zaden en keuze uit 2 extra ingrediënten (pure chocolade, veenbessen, rozijnen, dadels, geraspte kokos, cashewnoten, pecannoten, hazelnoten) | 6.5€ per 250gr of 7.25€ voor de glutenvrije versie

(Allergenen lasagne: gluten, ei, lactose, selder. Allergenen rabarbercarreekes: gluten. Allergenen eiersalade: ei. Allergenen notenburgers: sesam, noten, ei. Allergenen pickles: mosterd, selder. Allergenen gele courgettechutney: mosterd. Allergenen granola: noten, sesam, gluten.)

Bestellen kan tot dinsdag 20u door te mailen naar liesbeth@trizeeprivee.be, afhalen donderdag tussen 16u30 en 19u. Breng potjes en ovenschaal mee om alles mee naar huis te nemen.

Comment