Sinds deze maand oogst ik bij zelfoogstboerderij Loof & Bezen. Lokaler en seizoensgebonder wordt het niet. De allerkortste keten. Met wat extra zand aan mijn handen en in mijn spoelbak.
Ziehier mijn opgedane oogstwijsheid na 2 weken::
groen past bij alles, chance'ke want het is al groen wat de klok slaat in de tunnel: spinazie, kervel, mizuna, paksoi, veldsla, postelein en kropsla;
radijzen kunnen op een week tijd de proportie van pruimen aannemen, en dus improviseerde ik een lentepasta bij elkaar van geroosterde radijzen met spinazie, noten, pitten en een hartig sausje erbij;
zelf oogsten is goed voor de creativiteit, de mijne toch;
ik supporter graag voor de venkels, koolrabi's en bloemkolen die in volle groei zijn, uitkijken naar iets is deel van t seizoensplezier.
Goeie start gepakt dus.
Ik dacht al wel dat ik dat zelf oogsten tof zou vinden. Het veld en de groenten stellen me niet teleur. En ik kan erop vertrouwen dat ik eerlijke groenten eet, met liefde geteeld door boeren die inzetten op de kwaliteit van de bodem en biologisch werken. Dubbel hoera!
Ik ga dan nu mijn oogst verwerken.